Palmarolle al Quebec

Palmarolle és un municipi canadenc del Quebec, situat al comtat de Abitibi-Ouest i en la regió administrativa Abitibi-Témiscamingue. Igual que molts altres municipis de Abitibi, Palmarolle commemora un militar francès, François-André-Pierre Bertran de Palmarolle que va morir a la batalla de Sainte-Foy durant la Guerra dels Set Anys el 1760 contra els anglesos.
Ell fou el pare del general de Napoleó i alcalde de Perpinyà François Joseph Bertrand, Baron de Palmarole. El 1916 es va proclamar el cantó de Palmarolle i el 14 d'abril de 1930 es va constituir el municipi d'aquest mateix nom.

La metamorfosi del cognom

Adoneu-vos de les transformacions que pot patir un cognom. Tal com s'explica a Etimologia del cognom tenim l'arbre genealògic dels avantpassats del General Palmarole. Queda clar que tots els seus avantpassats eren Palmarola de cognom i, fins i tot, en la documentació de Philippe Lazerme diu que a la banda alta de l'arbre el primer tenia l'àlies de Palmerola. De Palmerola, doncs, passem a Palmarola i després a França ho transformen en Palmarole per finalment, dedicar-li un poble al Quebec amb el nom de Palmarolle.